Δραστηριότητες

Μόλις ένα χιλιόμετρο από τον οικισμό θα βρείτε την παραλία της Ψιλής Άμμου όπου μπορείτε στα πεντακάθαρα νερά της να ασχοληθείτε με τα θαλάσσια σπορ (water sports) και να απολαύσετε τον ονειρικό κόσμο του βυθού με τη βοήθεια έμπειρου προσωπικού του κέντρου καταδύσεων.

Στην πλατεία του χωριού Θεολόγου θα βρείτε μαγαζιά που πουλάνε παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, χειροποίητα αντικείμενα και τουριστικά είδη. Οι γυναίκες του Θεολόγου φημίζονται για την τέχνη τους στα γλυκά του κουταλιού ειδικά στο καρυδάκι. Στον Θεολόγο θα απολαύσετε παραδοσιακούς μεζέδες και κρεατικά στις ταβέρνες του χωριού. Σπεσιαλιτέ αποτελεί το κατσικάκι στην σούβλα. Κάθε καλοκαίρι γίνεται αναπαράσταση του θασίτικου γάμου στον Θεολόγο όπου συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες.

Στην περιοχή που βρίσκονται τα Studios Astris, υπάρχουν θρησκευτικά, αρχαιολογικά και φυσικά αξιοθέατα. Κατά την διάρκεια των διακοπών σας μπορείτε να δείτε την Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας, το Λαογραφικό μουσείο και τα παλιά αρχοντικά στον Θεολόγο. Επίσης τα αρχαία λατομεία και τους αρχαίους ναούς στην Αλυκή. Αξίζει να επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου που είναι κτισμένο κοντά στην αρχαία αγορά στην πρωτεύουσα του νησιού όπου εκτίθενται συλλογές αρχαιολογικών ευρημάτων μοναδικού πλούτου και ποικιλίας από τον 7ο αιώνα π.Χ. ως τον 7ο αιώνα μ.Χ.

 

 DSC6320 1 2 Tonemapped
 DSC6371 2 3 Tonemapped
 DSC6465
 DSC7177
 DSC8170 1 2 Tonemapped
 DSC8189
 DSC8204


Studios Astris © 2017. All rights Reserved.